Fenntartható fejlődés vidéken – négy Bihar megyei község helyi fejlesztési stratégiájának kidolgozása

 


         Hírek

  Cikk címe magyarul - módositva
2011-04-06

Magyar cikk teszt. Ékezetes karakterek AEIOU ÁÉŰÚŐÜÓÖ A szöveget

» olvassa tovább...

     A Polgármester szavai

Isten hozta Önöket!

Úgy értékeljük, hogy a projekt partnerek földrajzi elhelyezkedése – Románia nyugati kapuja – kötelez bennünket arra, hogy jó gyakorlati példát mutassunk az ország önkormányzatainak. Az Európai Uniós szomszédaink közelsége, Erdély multikulturális környezete kötelez minket arra, hogy a Bihar megyei önkormányzati politikát minél inkább lakosságközpontúvá tegyük. Jelen projekt gondolata is abból a vágyból született, hogy minél  hatékonyabban  tudjuk kielégíteni közösségünk igényeit. 
Vámosláz Község, mint főpályázó, partnereink – Berettyócsohaj, Felsőderna és Tóti - feltétlen támogatását élvezve úgy gondolja, hogy egyrészt az önkormányzatok dolgozóinak speciális képzési lehetősége, másrészt az a lehetőség, hogy helységeink számára stratégiai tervezésre alapuló közpolitikai dokumentumok fogalmazódjanak meg olyan esély, amelyet gyümölcsöztetni kell.
Folyamatosan foglalkoztatnak bennünket a lakosság problémái és hisszük, hogy a Bihar megyei vidék olyan hellyé válhat, ahol közösségeink jólétben kívánnak és tudnak élni. A községeink számára elkészülő fejlesztési stratégiai dokmentumok nem lehetnek sikeresek az érdekelt felek – lakosság, polgármesteri hivatalok és egyéb közintézmények munkatársai, civil szereplők és a média – megkérdezése és bevonása nélkül.
Ezért meghívjuk mindazokat, akiket foglalkoztat a helyi önkormányzati rendszer megreformálása és a tartós fejlődés megvalósítása megyénkben, csatlakozzanak projektünkhöz azért, hogy együtt eredményesebbekké és sikeresebbekké válhassunk és jelen projekt „best practice”-é avanzsálhasson.

Tripo Stefan, Vámosláz Polgármestere

    főoldal | kapcsolat                                                                          Egyéb Európai Uniós programokról bővebb információt a www.fonduri-ue.ro weboldalon találhatnak, román nyelven